ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρύφων Αλεξιάδης: «Ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξάνεται για φέτος»

Τρύφων Αλεξιάδης: «Ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξάνεται για φέτος»

Λίγες ημέρες πριν αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά στο TAXIS, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

Τα εκκαθαριστικά αναρτώνται στο TAXIS στις 20 Οκτωβρίου. Μέχρι τέλος του μήνα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αλεξιάδη, τουλάχιστον για την φετινή χρονιά, οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να κληθούν να αντιμετωπίσουν (πληρώσουν δηλαδή) καμία περαιτέρω αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ.

«Φέτος δεν αλλάζει τίποτα. Θα ισχύσει ότι ίσχυε και πέρυσι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πως: «Το νομοσχέδιο αυτό είναι μόνον τα προαπαιτούμενα για την υλοποίηση της συμφωνίας» και δεν αφορά στις φορολογικές αλλαγές τις οποίες ακόμη επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

«Με το νομοσχέδιο δεν μπαίνει νέος φόρος, δεν αυξάνουμε τον ΕΝΦΙΑ, ορίζουμε ότι η κατάργηση απαλλαγής ισχύει από 1/1/2015. Πάμε να υλοποιήσουμε αυτό που ψηφίσαμε», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Σχετικές ειδήσεις