ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβολή 100 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες: Είπα – ξείπα από την κυβέρνηση

Επιβολή 100 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες: Είπα – ξείπα από την κυβέρνηση

Πρόκειται για ασυνεννοησία των μελών της κυβέρνησης ή για εμπαιγμό των φορολογουμένων;

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ ….ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ

Σε 48 ώρες «μαζεύτηκαν» τα περί επιβολής εισφοράς 100 ευρώ σε μηνιαία βάση από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση του προχώρησε σε διάψευση των όσων είχε πει ουσιαστικά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του στο Mega.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η εισφορά θα είναι υποχρεωτική και εξετάζεται στο πλαίσιο της αναζήτησης πόρων για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Το ζήτημα μάλιστα πήρε έκταση και το υπουργείο σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε διάψευση κάνοντας λόγο για μυθεύματα.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο, «τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς συνιστούν μυθεύματα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ακόμα ότι «η πρόταση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και η τελική νομοθετική ρύθμιση, που θα γίνει περί τα μέσα Νοεμβρίου, θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο».

Παραίτηση Πετρόπουλου ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπεύθυνη Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας:

«Την Κυριακή βγαίνει ο αρμόδιος υφυπουργός και εξαγγέλει έκτακτη εισφορά για το ασφαλιστικό σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες. Τη Δευτέρα μετά την κατακραυγή το ίδιο το υπουργείο,-προφανώς ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος - αδειάζει εν ψυχρώ τον υφυπουργό του κάνοντας λόγο για μυθεύματα! Αναρωτιέται κάνεις αν ο εξευτελισμός τους έχει όρια! Η παραίτηση του αρμόδιου υφυπουργού θα ήταν αυτονόητη, αν τουλάχιστον διέθεταν τσίπα» ανέφερε η κυρία Χριστοφιλοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις