ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη Κυκλοφορίας: Ένας στους τέσσερις οδηγούς δεν έχει πληρώσει την τελευταία πενταετία!

Τέλη Κυκλοφορίας: Ένας στους τέσσερις οδηγούς δεν έχει πληρώσει την τελευταία πενταετία!

Περισσότερα από 920.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν δίχως να έχουν πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας εδώ και μία πενταετία! Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να συνδέσει τις οφειλές με το Εκκαθαριστικό του Φόρου Εισοδήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία επικαλείται το Enikonomia, οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο του υπουργείου, καθώς οι απώλειες σε έσοδα ξεπερνούν τα 300 εκατ., ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2014 κυκλοφορούσαν 5, 1 εκατ., αυτοκίνητα. Από αυτά φαίνεται πως μόνον 3,6 εκατ. ΙΧ κυκλοφορούν νόμιμα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Πως θα καταφέρει το υπουργείο Οικονομικών να πείσει τους οδηγούς να πάνε στο… ταμείο; Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να συνδεθεί η σύνδεση των οφειλών από Τέλη Κυκλοφορίας με το εκκαθαριστικό του Φόρου Εισοδήματος!

Τα Τέλη Κυκλοφορίας –αν και στο παρα πέντε των τελικών αποφάσεων- προκαλούν πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν στην περίπτωση που αυξηθούν τα Τέλη, ακολουθήσει μαζική κατάθεση πινακίδων, κάτι που θεωρείται αναμενόμενο. Ο δεύτερος κίνδυνος είναι να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των οδηγών που δεν θα πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας.