ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: 7,6 δισ. ευρώ για έργα μεταφορών σε Ελλάδα και Ε.Ε.

Κομισιόν: 7,6 δισ. ευρώ για έργα μεταφορών σε Ελλάδα και Ε.Ε.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη».

Τη δυνατότητα αξιοποίησης μέρους της χρηματοδότησης της Κομισιόν, συνολικού ύψους 7,6 δισ. ευρώ, για διάφορες επενδύσεις στον κλάδο των μεταφορών διαθέτει η Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε σήμερα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση βασικών έργων μεταφοράς, σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

«Οι υποδομές μεταφορών χρειάζονται επειγόντως επενδύσεις και η σημερινή ανακοίνωση για τη χορήγηση ποσού άνω των 7,6 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση βασικών έργων στον τομέα των μεταφορών αποτελεί εξαιρετική είδηση», σημείωσε σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κάταϊνεν.

Από την πλευρά του, η Επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς σημείωσε ότι «οι αποδοτικές, έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης».

Η ενίσχυση θα χορηγηθεί κατόπιν διαγωνισμού, με τη μορφή συγχρηματοδότησης της Ε.Ε., μετά από ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 16 Φεβρουαρίου 2016. Τα αποτελέσματα των προσκλήσεων θα δημοσιευθούν έως το καλοκαίρι του 2016.

Σχετικές ειδήσεις