ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άκαρπη η συνεδρίαση του EuroWorking Group - Δεν τα «βρίσκουν» για τους πλειστηριασμούς

Άκαρπη η συνεδρίαση του EuroWorking Group - Δεν τα «βρίσκουν» για τους πλειστηριασμούς

Αυστηρή προειδοποίηση για επιτάχυνση των διαδικασιών, απηύθυνε στην Αθήνα το EuroWorking Group.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα και επισημάνθηκε ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα όπως οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία αλλά και οι 100 δόσεις.

Οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς και πάλι …βρήκαν τοίχο, καθώς απορρίφθηκαν ως ...γενναιόδωρες.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η νέα ελληνική πρόταση κατέβασε το ποσοστό προστασίας γύρω στο 60%, ωστόσο και αυτό δεν κρίθηκε ικανοποιητικό.

Μάλιστα, φέρεται να τονίστηκε στην ελληνική πλευρά το χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση προς τους δανειολήπτες.

Το EuroWorking Group προέτρεψε την ελληνική πλευρά να «ολοκληρώσει» την ερχόμενη Τετάρτη το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων.

Νωρίτερα, το θέμα των κόκκινων δανείων συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ενώ τα «ζέοντα» ζητήματα της διαπραγμάτευσης συζητήθηκαν τηλεφωνικά και με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Τη στιγμή που βαθαίνει η ανησυχία ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μοντέλο Ισπανίας με εξώσεις και απώλειες ιδιοκτησίας σπιτιών, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και με τους Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολαντ.

Το ζήτημα αναμένεται να είναι κεντρικό και στην αυριανή (9/11) συνεδρίαση του Eurogroup.
Χαρακτηριστικό του αγώνα δρόμου που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι το οικονομικό επιτελείο είχε μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με τους τεχνοκράτες των θεσμών το απόγευμα της Κυριακής 8 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις