ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον των Ρώσων για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO και ΟΛΘ

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον των Ρώσων για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO και ΟΛΘ

Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή (20/11/2015) ότι η Ρωσία εξακολουθεί να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ROSCO, καθώς και του ΟΛΘ.

Όπως υπογραμμίζει η ίδια πηγή, αυτή η προοπτική διαφάνηκε μετά και τη συνάντηση του Χ. Σπίρτζη του με ρωσική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

«Σημειώνεται ότι η εταρεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων ήταν από το 2013 μεταξύ των μνηστήρων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ - ROSCO) μαζί με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης- ΟΛΘ», αναφέρει το Reuters.

«Ωστόσο», συνεχίζει το πρακτορείο, «τον Οκτώβριο του 2015 είχε διαρρεύσει ότι η διοίκηση της εταιρείας των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) είχε εισηγηθεί την απεμπλοκή της από τις προαναφερόμενες ελληνικές αποκρατικοποιήσεις».

Η Μόσχα, εν τέλει, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να συμμετέχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ υπό το πρίσμα αυτό ο κ. Ντβορκόβιτς συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τους εν εξελίξει διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ και στους οποίους έχει εκδηλωθεί ρωσικό ενδιαφέρον. Επίσης, συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών και σε άλλους τομείς που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με έμφαση σε τομείς υποδομών, τουρισμού και ενέργειας.