ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: H Αθήνα είχε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσει και την έχασε!

Βαρουφάκης: H Αθήνα είχε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσει και την έχασε!

«Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει. Θα μας είχαν έρθει και πάλι γύρω μας και θα είχαμε καταλήξει σε μια συμβιβαστική συμφωνία, αλλά δεν μου επέτρεψαν να χρησιμοποιήσω αυτό το όπλο», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Στη νέα συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο τέως ΥΠΟΙΚ λέει ότι δεν μετανιώνει καθόλου για την θητεία του στο υπουργείο, τονίζοντας πως πιστεύει ότι έκανε «το σωστό».

«Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών 15 ημέρες προτού η Ελλάδα χρεοκοπήσει», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πώς οι πιστωτές της Ελλάδας συμπεριφέρθηκαν στην χώρα, «σαν να ήταν πιόνι σε μια σκακιέρα» καθώς και ότι η Αθήνα «είχε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσει και την έχασε»!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, οι πιστωτές ενδιαφέρονταν περισσότερο να «συντρίψουν» την ελληνική κυβέρνηση διότι «τόλμησε να τους αντιταχθεί», με μοναδικό στόχο να εκφοβίσουν άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η απάντηση της Ευρώπης στο μεγάλο αυτό πρόβλημα είναι το αποτέλεσμα των διαχωρισμών που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη καθώς «έχει κατακερματίσει την ήπειρο και έχει στρέψει το ένας κράτος-μέλος ενάντια στο άλλο».

Σχετικές ειδήσεις