ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ελληνικό χρέος «φουσκώνει»… επικίνδυνα!

Το ελληνικό χρέος «φουσκώνει»… επικίνδυνα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού, το δημόσιο χρέος για το 2015 θα διαμορφωθεί στα 316,5 δισ. ευρώ ή 180,2% του ΑΕΠ και το 2016 θα αυξηθεί στα 327,6 δις. ευρώ!

Το μακροχρόνιο μείζον πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους, που αναντίρρητα αποτελεί «βαρίδι» στην προσπάθεια επιστροφής της χώρας σε αναπτυξιακή πορεία, πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης με Απασχόληση, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Οι εταίροι από τη μεριά τους πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις για την απομείωσή του».

Μπορεί να αντιμετωπιστεί το χρέος;

Κατά τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλη Κορκίδη, μάλλον όχι.

Δηλώνει: «Τα προαπαιτούμενα μέτρα του τρίτου μνημονίου κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, με δεδομένη την υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Η αποπληρωμή του όποιου, ακόμα και βιώσιμου χρέους, δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχή αύξηση των φόρων, αλλά μόνο με τη μεγέθυνση της πραγματικής οικονομίας, ειδικά, σε μία περίοδο, που όλη η Ευρώπη δουλεύει από κοινού για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, που όλοι οι μικρομεσαίοι δουλεύουμε μόνοι μας για την αποπληρωμή του χρέους και των φόρων…»

Σχετικές ειδήσεις