ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκουρλέτης: Καμία διακοπή ρεύματος από τα 1.000 ευρώ και κάτω

Σκουρλέτης: Καμία διακοπή ρεύματος από τα 1.000 ευρώ και κάτω

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κόβεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για οφειλές καταναλωτών κάτω των 1000 ευρώ έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε ότι η συμφωνία με τη ΔΕΗ είναι να μην κόβεται κάτω από 1000 ευρώ και όταν αυτό συμβαίνει οι καταναλωτές μπορούν να ζητούν την επανασύνδεση.

Σήμερα ακόμα και για ποσά που δεν ξεπερνούν τα 300 ή 400 ευρώ, τρέχουν για διακανονισμό στη ΔΕΗ καταναλωτές, που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, προκειμένου να προλάβουν την αποσύνδεση των νοικοκυριών τους από το δίκτυο. Στις προθέσεις του υπουργείου, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Πάνος Σκουρλέτης είναι οι μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να φανούν σύντομα και στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Ωστόσο το φλέγον ζήτημα για το υπουργείο είναι τι θα γίνει με τον ΑΔΜΗΕ και πως θα απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας, προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση. ο υπουργείο προτείνει ο ΑΔΜΗΕ που μεταφέρει το ρεύμα, να μετατραπεί σε ανεξάρτητο φορέα υπό δημόσιο όμως έλεγχο.

Η πλευρά των δανειστών ζητά το μάνατζμεντ να ανήκει σε ιδιώτη. Θέση που απορρίπτει η ελληνική πλευρά. Eπίσης αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να μην πειραχθούν οι κύριες συντάξεις και είναι έτοιμη για μία σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση για το ασφαλιστικό.

Ρoή Ειδήσεων