ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η ελληνική οικονομία παραμένει χαοτική!

Bloomberg: Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η ελληνική οικονομία παραμένει χαοτική!

Ώς το «μαλακό υπογάστριο» της Γηραιάς Ηπείρου, παρομοιάζει την χώρα μας το Bloomberg. Από τη μία η εξάρτηση από τα διεθνή κεφάλαια διάσωσης και από την άλλη η μάχη να δοθεί καταφύγιο σε 900.000 αιτούντες άσυλο!

Στην ανάλυσή του το Bloomberg επικαλείται δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου: «Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τη ζώνη κινδύνου». Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι.

Ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης και λιτότητας και με μία κυβέρνηση η οποία βασίζεται σε εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οικονομία της χώρας είναι ακόμη χαοτική, αναφέρει το Bloomberg και παραπέμπει στους περιορισμούς απόσυρσης κεφαλαίων από τις τράπεζες, τις περικοπές στις συντάξεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας που κυμαίνεται στο 25%.

Δείτε την πορεία του Ελληνικού Χρέους:

bl

Το Bloomberg επισημαίνει πως επί της ουσίας, μετά το μακελειό στο Παρίσι, παραβιάστηκαν οι όροι της Συνθήκης Σένγκεν για την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων.

Η κατάσταση με το προσφυγικό είναι απελπιστική.

Μόνον τον Νοέμβριο του 2015 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που μπήκαν στη χώρα μας, ξεπέρασαν τους 740.000! Την ίδια ώρα η ελληνική ακτοφυλακή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συσσωρευμένων πληγών της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει δαπανήσει 1,5 δισ. ευρώ από τον ιδιαίτερα σφιχτό προϋπολογισμό της για τη διάσωση των προσφύγων, παρέχοντάς τους στέγη, τροφή και φροντίδα υγείας.

Η ροή προσφύγων και μεταναστών:

bloomberg

«Βλέπω τα πράγματα να γίνονται πάλι ζοφερά»

Το Bloomberg επικαλείται δηλώσεις και του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη ο οποίος επισημαίνει πως η Ελλάδα απέτυχε να δημιουργήσει επαρκή πολιτική συναίνεση για να αντιμετωπίσει την οικονομική καταστροφή. Ο Δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται απαισιόδοξος για τις προοπτικές του 2016.

«Βλέπω τα πράγματα να γίνονται πάλι ζοφερά», προβλέπει ο Γιώργος Καμίνης.

Σχετικές ειδήσεις