ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σενάρια - σοκ για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων

Σενάρια - σοκ για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων

Υπό διερεύνηση είναι τελικά όλα τα σενάρια αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα αφορούν συνολικά τις επιβαρύνσεις στα οχήματα.

Σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς και τα συναρμόδια υπουργεία, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανοίξει συνολικά τον φάκελο των επιβαρύνσεων στα Ι.Χ. από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης έως την κυκλοφορία στον δακτύλιο, τις κάρτες καυσαερίων και τα ασφάλιστρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας το Σάββατο (5/12) σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στις αλλαγές που το υπουργείο σχεδιάζει στη φορολογία αυτοκινήτων για το 2016.

- Όπως είπε θα επιβληθεί αύξηση φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου.

Το ποσό αυτό δηλαδή θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερα τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν «ένα αυτοκινητάκι που καίει λίγα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

- Αντίστοιχα, είχε πει ότι θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα παραμείνει ένα αναλογικό μικρό ποσό που θα πληρώνει ετησίως κάθε όχημα, που δεν θα είναι απαγορευτικό για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις έχουν καταθέσει.

Τελικά όμως όλα αυτά τα σχέδια είναι υπό διερεύνηση.

Σχετικές ειδήσεις