ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη επιβολή φόρου στο εισόδημα

ΥΠΟΙΚ: Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη επιβολή φόρου στο εισόδημα

Δεν πρόκειται να έρθει κάποια έκτακτη επιβολή φόρου όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος, διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Μελαχρινός είπε πως το Υπουργείο εξετάζει σχέδιο μείωσης έως και 50% στα τέλη κυκλοφορίας, με μία ταυτόχρονη μικρή αύξηση της τιμής της βενζίνης της για 1-2 λεπτά. Το συγκεκριμένο σχέδιο, όπως διευκρίνισε, αφορά την καταβολή των τελών για το 2017 και γι' αυτό η κατάθεση και η ψήφισή του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016.

Ο κ. Μελαχρινός σημείωσε πως περίπου 700.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ το 20% των οχημάτων, περίπου 800.000 αυτοκίνητα, έχουν δηλωθεί για απόσυρση.
Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο που αφορά στην οικειοθελή δήλωση καταθέσεων που είναι στο εξωτερικό, ανέφερε πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Σχετικές ειδήσεις