ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Επικριτικός και σαφής εμφανίστηκε με νέες του δηλώσεις ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί αποκόπτοντας κάθε σημάδι ελπίδας για απομάκρυνση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα όπως φυσικά και για αναδιάρθρωση του χρέους.

«Το ΔΝΤ είναι ένα asset», υποστήριξε σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, ο Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθαρίζοντας πως: «Το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός παράγοντας ασφάλειας και εμπιστοσύνης και η συμμετοχή του είναι μέρος της συμφωνίας».

Επικριτικός απέναντι στην Ελλάδα καθώς πιστεύει πως «έχασε αρκετό ρόλο για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις» και ξεκάθαρος σε ότι αφορά στο χρέος: «Δεν χρειάζεται ελάφρυνση ή αναδιάρθρωση του χρέους».

Κατά τα υπόλοιπα εμφανίστηκε αισιόδοξος εκτιμώντας πως η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου του 2016 και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Ποια συζήτηση δηλαδή; Όταν κατά δήλωσή του, η Ελλάδα ούτε ελάφρυνση, ούτε αναδιάρθρωση του χρέους, χρειάζεται. Το ζητούμενο είναι οι τρόποι εξυπηρέτησής του.

Για τον Μοσκοβισί η Ελλάδα μπορεί να έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους μήνες για την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο το πήρε το μάθημά της καθώς σύμφωνα με τον ίδιον πλέον «έχει συνειδητοποιήσει ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της».

Έχει και χιούμορ ο Πιέρ Μοσκοβισί. Δήλωσε πως θα ήθελε να δει την Ελλάδα να αναπτύσσεται ενώ εκείνος θα βρίσκεται στη χώρα μας για το μήνα του μέλιτος… (σ.σ., πάντως, ο Πιέρ έχει παντρευτεί εδώ και μερικούς μήνες με την Αν Μισέλ Μπαστερί)

Σχετικές ειδήσεις