ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του διμήνου οι ευρωπαϊκές μετοχές

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του διμήνου οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές με τις αδύναμες τιμές εμπορευμάτων να ασκούν πιέσεις στις αγορές πριν απο την αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε νωρίτερα απώλειες 0,5% κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του διμήνου, ενώ αντίστοιχη πτώση σημείωσε και ο Euro STOXX 50.

Ο FTSEurofirst έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 3% από τις αρχές της εβδομάδας και κατά 6% από τις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απογοήτευσε κάποιους επενδυτές με τα περιορισμένα νέα μέτρα νομισματικής πολιτικής που ανακοίνωσε αυτό το μήνα. Πιέσεις στις αγορές αυτό το μήνα ασκούν και οι χαμηλές τιμές εμπορευμάτων.

Ο δείκτης πετρελαίου και αερίου STOXX Europe 600 υποχωρούσε 1,1%, με τις τιμές του αργού να παραμένουν σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τις αρχές του 2009, καθώς η παραγωγή στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να αυξάνεται παρά την υπερβάλλουσα προσφορά.

«Αυτοί οι αυξανόμενοι φόβοι για παράγοντες όπως η υπερβολική υπερπροσφορά στις αγορές και η εμφανής μείωση στη ζήτηση για πετρέλαιο στοιχειώνουν συνεχώς το επενδυτικό κλίμα και κατά συνέπεια επηρεάζουν το όποιο δέλεαρ συνεχίζει να έχει το πετρέλαιο», σχολίασε ο αναλυτής της FXTM Λουκμάν Οτουνούγκα.

Σχετικές ειδήσεις