ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λαβράκια» έβγαλε η έφοδος στη UBS

«Λαβράκια» έβγαλε η έφοδος στη UBS

Γνωστοί τηλεοπτικοί ηθοποιοί, δικηγόροι και γιατροί φαίνεται πως βρίσκονται ανάμεσα στους μεγαλοκαταθέτες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Βεστφαλίας-Ρηνανίας.

ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ- ΡΗΝΑΝΙΑΣ (ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ) – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΟΤΙ Η ΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΗ

Τα «λαβράκια» αποκαλύφθηκαν μετά τη διήμερη έφοδο στην αντιπροσωπεία της UBS στην Ελλάδα την περασμένη βδομάδα για τη συγκεκριμένη λίστα και βρίσκονται ήδη στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, τα πρόσωπα αυτά (πλην ίσως των ηθοποιών) δεν είναι ευρέως γνωστά, γι' αυτό ο συγκεκριμένος κατάλογος ονομάτων περιγράφεται ως «λίστα της υψηλής αστικής μεσαίας τάξη»

Με βάση τις ίδιες πηγές, τα πρόσωπα αυτά ( τα οποία δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι επειδή έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, έχουν φοροδιαφύγει) θα κληθούν να κάνουν (ή να μην κάνουν) συμβιβασμό, δηλώνοντας πόσα είναι τα χρήματα που έβγαλαν.

Εφόσον το δεχθούν, θα μεταφέρουν τα χρήματα σε ελληνικές τράπεζες με προθεσμιακές καταθέσεις ή θα προχωρήσουν στην αγορά ομόλογων του ελληνικού δημοσίου.

Από την «έφοδο» στα γραφεία της UBS ταυτοποιήθηκαν περίπου 200 άτομα, τα οποία διατηρούν καταθέσεις που κυμαίνονται από 1,5 εκατ. ευρώ έως και 12 εκατ. ευρώ.

Η λίστα Μπόργιανς περιέχει 10.588 κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών στην ελβετική μητρική UBS, που αφορούν στα έτη 2006 και 2008.

Η έφοδος στα γραφεία της αντιπροσωπείας της UBS αποφασίστηκε για να διασταυρωθούν τα στοιχεία που ήδη υπήρχαν από τη λίστα Βεστφαλίας - Ρηνανίας.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς βρήκαν τα γραφεία σε κατάσταση αποδόμησης, καθώς η αντιπροσωπεία είχε αναστείλει τις δραστηριότητες της από την 1/7/2015 με την επιβολή των capital controls.


Επιβεβαίωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης

Την ύπαρξη γνωστών ονομάτων στη λίστα Βεστφαλίας – Ρηνανίας επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Σχετικές ειδήσεις