ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χανς Βέρνερ Ζιν: Η ελληνική κυβέρνηση σώζει τις τράπεζες με χρήματα ευρωπαίων φορολογούμενων!

Χανς Βέρνερ Ζιν: Η ελληνική κυβέρνηση σώζει τις τράπεζες με χρήματα ευρωπαίων φορολογούμενων!

Ο απερχόμενος επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (IFO) κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πως δεν επιθυμεί τα βάρη να τα σηκώσουν οι «πλούσιοι Έλληνες».

Με συνέντευξη του στην εφημερίδα Tagesspiegel, ο Χανς Βέρνερ Ζιν υποστηρίζει μεταξύ άλλων –όπως μεταδίδει η Deutsche Welle – πως η Ελλάδα εκμεταλλεύεται την προσφυγική κρίση για να σώσει τις τράπεζές της, αφήνοντας τους ευρωπαίους να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Υποστηρίζει ο Βέρνερ Ζιν πως: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να κλείσει το ζήτημα της ανακεφαλοποίησης με 15 δισ., ευρώ μέχρι τα τέλη του έτους. Αν όλα μετατεθούν για το 2016, τότε οι ιδιοκτήτες των τραπεζών θα χάσουν τα χρήματά τους, ορισμένοι πιστωτές θα έπρεπε να αποδεχθούν κούρεμα και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα γίνονταν συνιδιοκτήτης των τραπεζών».

Κι αυτό, σύμφωνα με τον ίδιον, είναι κάτι που θέλει να αποφύγει η ελληνική κυβέρνηση και βιάζεται να ολοκληρώσει τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών εντός του 2015.

Συνεχίζει λέγοντας πως: «Σε περίπτωση που η ανακεφαλοποίηση γίνει εντός του έτους οι νυν ιδιοκτήτες των τραπεζών, που είναι “κυρίως πλούσιες ελληνικές οικογένειες” δεν θα επωμιστούν οικονομικά βάρη και κρατούν τα ίδια κεφάλαιά τους».
Δηλαδή: «Τα χρήματα για τη διάσωση των τραπεζών θα χρησιμοποιηθούν για να σώσουν πλούσιους Έλληνες», καταλήγει ο Χανς Βέρνερ Ζιν.

Σχετικές ειδήσεις