ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιος θα καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων;

Ποιος θα καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων;

Την ώρα που η πρώην γενική γραμματέας Κατερίνα Σαββαϊδου οδηγεί την υπόθεση απομάκρυνσής της από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο Συμβούλιο Επικρατείας, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τον αντικαταστάτη της.

Η Κατερίνα Σαββαϊδου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση ως παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου στις 22 Οκτωβρίου 2015 με την οποίαν την έπαυσε από τα καθήκοντά της. Το σκεπτικό της προσφυγής της αναφέρει μεταξύ άλλων πως μπορεί οι αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου να είναι πολιτικές και ως τέτοιες να μην τυγχάνουν αρμοδιότητας του ΣτΕ, ωστόσο υποστηρίζει η ίδια πως η απόφαση αποχώρησής της αποτελεί ατομική διοικητική πράξη οπότε είναι αρμόδιότητας του ΣτΕ.

Πέραν αυτού, όμως, θυμίζουμε πως σε βάρος της Κατερίνας Σαββαΐδου «τρέχει» ποινική δίωξη κακουργηματικής φύσεως για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία της.

Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη της στην «ηλεκτρική καρέκλα» της ΓΓΔΕ, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» μεταξύ τριών προσώπων: Φώτη Κουρμούση και Ηλία Ξηρουχάκη (και οι δύο είναι στελέχη της ΓΓΔΕ) καθώς και τον Γιώργο Πιτσιλή, δικηγόρο με εξειδίκευση στα φορολογικά.

Σχετικές ειδήσεις