ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκταμιεύεται η υποδόση του 1 δισ. ευρώ – «Αίμα» θέλουν οι δανειστές για το ασφαλιστικό

Εκταμιεύεται η υποδόση του 1 δισ. ευρώ – «Αίμα» θέλουν οι δανειστές για το ασφαλιστικό

Μετά την ολοκλήρωση και των 48 προαπαιτουμένων εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας η υποδόση του 1 δις. ευρώ, ωστόσο το σκηνικό είναι «γκρίζο», καθώς τα δύσκολα με το ασφαλιστικό έπονται.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ...ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις είναι ανοιχτή καθώς οι δανειστές ζητούν «γην και ύδωρ».

Οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου έχουν δείξει ήδη τις προθέσεις τους απορρίπτοντας και την Κατώτατη Σύνταξη και ζητώντας την ισχύ 20ετίας στην εργασία, για την κατοχύρωση της.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, η συζήτηση για το ασφαλιστικό πηγαίνει όλο και πιο... πίσω, καθώς η σκληρότητα των μέτρων προβληματίζει την κυβέρνηση σε σχέση με την ψηφοφορία.

Εγκρίθηκε η δόση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

Το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε η υποδόση του 1 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Αρχικά, ο ESM ενημέρωσε μέσω twitter και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο του ESM ενέκρινε την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Αυτή η εκταμίευση, η οποία ακολουθεί την ολοκλήρωση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, θα χρησιμοποιηθεί από αυτήν για την κάλυψη του χρέους, για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού αλλά και τη συγχρηματοδότηση προγραμμάτων τα οποία χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι ευελπιστεί ότι η καλή συνεργασία με τους Έλληνες θα συνεχιστεί και πρόσθεσε: «Το ένα δισ. ευρώ αποτελεί την τρίτη και τελική εκταμίευση της πρώτης υπό-δόσης των 16 δισ. ευρώ, η οποία συμφωνήθηκε στις 15 Αυγούστου 2015. O ESM έχει, επίσης, εκταμιεύσει 5,4 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.Η συνολική στήριξη προς την Ελλάδα από τον ESM φθάνει στα 21,4 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου στο 25% του αρχικού προγράμματος, η αξία του οποίου φθάνει στα 86 δισ. ευρώ και εγκρίθηκε από τη διοίκηση του ESM στις 19 Αυγούστου 2014».

Σχετικές ειδήσεις