ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επανασύσταση του ΥΕΝ ζητούν οι εφοπλιστές

Την επανασύσταση του ΥΕΝ ζητούν οι εφοπλιστές
Την άμεση επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ζητεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με (ΣΕΕΝ) με επιστολή του στον πρωθυπουργό...

Την άμεση επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ζητεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με επιστολή του στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χάρη Παμπούκη.

«Η εφοπλιστική κοινότητα θεωρεί ότι με την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας και κυρίως την απογύμνωσή του από το Λιμενικό Σώμα, υπονομεύεται ένα σημαντικό πλεονέκτημα που είχε η ελληνική ναυτιλία εδώ και πολλές δεκαετίες», τονίζεται στην επιστολή του ΣΕΕΝ.

Στην επιστολή προστίθεται, επίσης, για το Λιμενικό, ότι οι αξιωματικοί του διαθέτουν εξειδικευμένη τεχνική εμπειρία και υπηρεσιακή τεχνογνωσία, τα οποία σε συνδυασμό με τη στρατιωτική πειθαρχία και οργάνωση, τους κάνουν πλέον κατάλληλους για τη στελέχωση και διοίκηση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας.