ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Στις 18 Ιανουαρίου ξεκινάει η αξιολόγηση

Reuters: Στις 18 Ιανουαρίου ξεκινάει η αξιολόγηση

Στις 18 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση, ενώ ταυτόχρονα αξιωματούχοι της ευρωζώνης, όπως αναφέρει το Reuters, εμφανίζονται επιφυλακτιοκοί σχετικά με το νέο ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Στις 18 Ιανουαρίου ξεκινά η αξιολόγηση

Όπως αναφέρεται η μεταρρύθμιση του ελληνικού ασφαλιστικού είναι «σε γενικές γραμμές αποδεκτή», ενώ εκφράζουν την επιφυλακτικότητα τους για το αν τα μέτρα είναι ικανά να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας τις μεταρρυθμίσεις Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, αναφέρει πως, «Δεν έχουμε πρόβλημα με την ευρύτερη αρχιτεκτονική της μεταρρύθμισης. Αλλά βγαίνουν τα νούμερα; Χρειαζόμαστε περισσότερους αριθμούς και τεχνικά δεδομένα από την Αθήνα για να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε».

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ενώ δεν υπάρχει κάποια πραγματικά επείγουσα ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση της μεταρρύθμισης, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για περαιτέρω εκταμιεύσεις δανείων και για την έναρξη των συνομιλιών για την ελάφρυνση του χρέους, η κατάσταση της ρευστότητας της Ελλάδας περιορίζεται.

Ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι πιστωτές, όπως επισημαίνεται, έχουν σημειώσει την 18η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία έναρξης της αξιολόγησης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και έχουν ως στόχο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουαρίου, ανοίγοντας την πόρτα στις συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους.

Σχετικές ειδήσεις