ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Έναρξη της αξιολόγησης σε μερικές εβδομάδες

Τσακαλώτος: Έναρξη της αξιολόγησης σε μερικές εβδομάδες

Κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου εάν η αξιολόγηση θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες μέρες, όπως ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση, ή πιθανώς σε μήνες όπως άφησε να εννοηθεί ο Γερούν Ντάισεμπλουμ, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Ανάμεσα στις ημέρες και στους μήνες είναι και οι εβδομάδες».

Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι έχει πλέον γεννηθεί εμπιστοσύνη γύρω από την στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα, γι' αυτό και πιστεύει ότι ανάμεσα στις ημέρες και τους μήνες θα καταρτισθεί «υπεύθυνη ατζέντα».

Σχετικά με το ΔΝΤ ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι γνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ισορροπιών ανάμεσα σε υποχρεώσεις και βιωσιμότητα, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός «ενάρετου οικονομικού κύκλου».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος υπογράμμισε πως «όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν, μέσα σε καλές συνθήκες οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Αυτή είναι η θέση της Γαλλίας».

Αναφορικά με το ΔΝΤ, ο κ. Σαπέν δήλωσε «το ΔΝΤ είναι εδώ και δεν μπορούμε να το διώξουμε», αναγνωρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τελική κατάληξη για τη συμμετοχή του.

Σχετικές ειδήσεις