ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιου προς Τσακαλώτο: Πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Λιου προς Τσακαλώτο: Πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις επεσήμανε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί τέθηκε το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ ο κ. Λιου ανέφερε ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αρχικά ο κ. Λιου επαίνεσε τον κ. Τσακαλώτο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Με βάση την ίδια ανακοίνωση, ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει να εφαρμόζει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις και να έχει στενή συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, εφόσον η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τις στις οποίες συμφώνησε.

Ο κ. Λιου πρόσθεσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων».

Σχετικές ειδήσεις