ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Τι θα ισχύσει για τέλη κυκλοφορίας και καύσιμα

ΥΠΟΙΚ: Τι θα ισχύσει για τέλη κυκλοφορίας και καύσιμα

Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα στα ταμεία

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για να συζητάμε για τέλη κυκλοφορίας του 2017, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν τον τρόπο που θα φορολογήσουν τους οδηγούς.

Τα σενάρια έχουν φουντώσει και ο αναπληρωτής υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τίποτα ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» αλλά παράλληλα άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αλλαγών.

Όπως επεσήμανε, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει για το 2017, το σενάριο που προβλέπει μείωση των υφιστάμενων τελών κυκλοφορίας και μεταφορά ενός μέρους τους στην κατανάλωση καυσίμων, μέσω αύξησης των φόρων.

«Δεν σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τον ΕΦΚ εντός του 2016, διότι τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ήδη εισπραχθεί ούτε τίθεται ζήτημα ισοδυνάμων» δήλωσε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Άρτας της Ν.Δ Γ. Στύλιου.

«Μελλοντικά εξετάζουμε πάρα πολλά σενάρια μεταξύ των οποίων είναι η μείωση των τελών και η ενσωμάτωση ενός μέρους τους στα καύσιμα» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης , διευκρινίζοντας ότι «εξετάζουμε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 , το 2018...»

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σενάριο σύμφωνα με το οποίο, τα ισχύοντα τέλη θα μειωθούν για όλα τα αυτοκίνητα. Παράλληλα όμως με την επιβολή ενός φόρου στα καύσιμα κίνησης, θα συνδεθεί η επιβάρυνση των ιδιοκτητών οχημάτων με τα διανυόμενα χιλιόμετρα.

Σχετικές ειδήσεις