ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι θα σωθεί η οικονομία; ΦΠΑ 13% στο σκέτο γάλα και 23% στο σοκολατούχο!

Έτσι θα σωθεί η οικονομία; ΦΠΑ 13% στο σκέτο γάλα και 23% στο σοκολατούχο!

Ρεκόρ …πρωτοτυπίας διεκδικεί το οικονομικό επιτελείο, καθώς μετά το διαφορετικό ΦΠΑ στους αλατισμένους ξηρούς καρπούς σε σχέση με τους ανάλατους, το διαφορετικό καθεστώς φορολόγησης στα νησιά και το σουβλάκι που έχει άλλη τιμή αν ο πελάτης είναι καθιστός ή το παίρνει για έξω, τώρα αποκαλύπτεται και η διαφορετική χρέωση για το γάλα.

Μια κουταλιά κακάο ή καφές κάνει πλέον τη διαφορά στο ΦΠΑ, καθώς τα σοκολατούχα γάλατα ή τα ροφήματα γάλακτος με διάφορες γεύσεις, όπως πχ ο καφές, θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23%, αντί για 13% που ισχύει για το απλό γάλα.

Με εγκύκλιό του ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, επιβεβαιώνει ότι ισχύει διαφορετικός ΦΠΑ στα ροφήματα με βάση το γάλα:

Συγκεκριμένα διευκρινίζει ότι:

- Σε συντελεστή ΦΠΑ 13% υπόκεινται το γάλα και η κρέμα γάλακτος (ανθόγαλα), συμπυκνωμένα ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών.

- Σε συντελεστή ΦΠΑ 23% υπόκεινται τα προϊόντα με βάση το γάλα που περιέχουν άλλες ουσίες, πλην γλυκαντικών, όπως π.χ. το κακάο, ο καφές ή ουσίες, όπως βανίλια ή εκχυλίσματα φρούτων.

Σχετικές ειδήσεις