ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Στην Ελλάδα οι συντάξεις έχουν ρόλο οικογενειακού εισοδήματος

Τσακαλώτος: Στην Ελλάδα οι συντάξεις έχουν ρόλο οικογενειακού εισοδήματος

Στην παραδοχή ότι η σύνταξη είναι στήριγμα του εισοδήματος των οικογενειών προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην παρουσίαση βιβλίου τόνισε «Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, με αναδιανομή στο μεδούλι, δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα».

Όπως υποστήριξε, έχει πει στους ομολόγους το, κατά τη διάρκεια των πρόσφατών επαφών του, ότι δεν μπορεί να μειωθούν οι συντάξεις στην Ελλάδα.

«Οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος, εξήγησε στους ομόλογους του ο κ. Τσακαλώτος, καθώς μέσω μιας σύνταξης μπορεί να ζει και να συμπληρώνεται το εισόδημα μια ολόκληρης οικογένειας.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι ως υπουργός Οικονομικών έχει καθήκον να υπηρετήσει μια σταθερή οικονομία με αναδιανομή εισοδήματος, μέσω μιας διευρυμένης φορολογικής βάσης.

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε είναι το τρίτομο έργο «Η οικονομία της αθλιότητας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Η αθλιότητα της οικονομίας του Franz Schultheis» και «Διάλογοι» της Βένιας Δημητρακοπούλου.

Στο πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου, ήταν επίσης ο Νίκος Ξυδάκης, αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Jérôme Bourdieu, Διευθυντής ερευνών (INRA), Διευθυντής σπουδών (EHESS) κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις