ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Τώρα που είναι η ώρα της υλοποίησης κάποιοι επιδεικνύουν ανευθυνότητα

Αλεξιάδης: Τώρα που είναι η ώρα της υλοποίησης κάποιοι επιδεικνύουν ανευθυνότητα

Την άποψη ότι τώρα που είναι η ώρα της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, υπάρχει μια κοινωνική και μια πολιτική ανευθυνότητα από ορισμένους, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης υπογράμμισε, «Δυστυχώς ορισμένοι παρ’ ότι ψήφισαν τη Συμφωνία το καλοκαίρι, τώρα που ήρθε η ώρα της υλοποίησης, τώρα που ήρθε η ώρα των δύσκολων μέτρων, τώρα που ήρθε η ώρα να αφήσουμε το εγώ και να πάμε στο εμείς, κλείνονται σε πολιτικές περιχαρακώσεις και λένε εμάς δεν μας αφορά αυτό, βγάλτε μόνοι σας τα κάστανα από τη φωτιά».

«Εμείς συνεχίζουμε με σοβαρότητα, με πρόγραμμα, βεβαίως και με αγώνα και με συγκρούσεις, βεβαίως και με καθυστερήσεις και με λάθη, τα έχει πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πολλές φορές στη Βουλή, αλλά με στόχο», τόνισε ο ίδιος

Αναφορικά με τα θέματα της φορολογίας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι «ευτυχώς στη συμφωνία υπάρχουν πάρα πολλά θετικά. Μεταξύ των οποίων πολλά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν χρειάζεται να υλοποιήσουμε τη διάταξη της συμφωνίας για το περιουσιολόγιο, για το Κτηματολόγιο, για μια σειρά από πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας, αλλά δυστυχώς δεν έγιναν».

Όπως είπε «βεβαίως υπάρχουν και πολλά προβληματικά έως αρνητικά σημεία. Αλλά εμείς δεν είμαστε εδώ για να περιγράψουμε τα προβλήματα. Εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα. Διότι διαφορετικά θα είχαμε πάρει ταξί, θα είχαμε αποφύγει τα προβλήματα, θα είχαμε μείνει στη βεβαιότητα της ιδεολογικής μας καθαρότητας και δεν θα αποφασίζαμε να συγκρουστούμε με τα προβλήματα και να δώσουμε λύση στα προβλήματα».

«Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν. Με διάλογο και με συνεννόηση θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μπορέσουμε να πιάσουμε εκείνους τους δημοσιονομικούς, τους οικονομικούς στόχους που θα μας επιτρέψουν να πάμε στην επόμενη μέρα».

Τέλος συμπλήρωσε, «είναι σαφές ότι για την κυβέρνηση και στα θέματα φορολογίας και στα υπόλοιπα δεν υπάρχει plan b, δεν υπάρχει ομάδα χ, ψ, ω. Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία αγωνίζεται, υπάρχει ένα σχέδιο ψηφισμένο από τη Βουλή, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και σε μεγάλο βαθμό το κάνουμε. Και το κάνουμε γιατί θέλουμε να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η αξιολόγηση. Δεν είμαστε σαν κάποιες περιπτώσεις του παρελθόντος που οι κυβερνήσεις θέλανε να καθυστερήσουν την αξιολόγηση».

Σχετικές ειδήσεις