ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλμούνια: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις

Αλμούνια: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις, όπως έκανε η Ισπανία, δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην θεματική ενότητα «Πως να επαναφέρουμε την Ευρώπη πίσω στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη. Ποιές είναι οι πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις για το 2016;», ο κ. Αλμούνια υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στους θεσμούς της Ευρώπης.

Τόνισε πως «αν δεν βάλουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο των αποφάσεων για τις συντάξεις και άλλα θέματα που αφορούν την κοινωνία, τότε θα αποτύχουμε. Και αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει στην Ελλάδα».

Στην ίδια εκδήλωση και στην ίδια θεματική ενότητα μίλησε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους θεσμούς, υλοποιώντας τις μεταρρυθμίσεις, ώστε με τη σειρά της η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συμβάλλει στη χρηματοδότηση της οικονομίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σχετικές ειδήσεις