ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικό: «Ναυάγιο» στο ραντεβού Κατρούγκαλου με τους δανειστές - Στριμωγμένη η κυβέρνηση

Ασφαλιστικό: «Ναυάγιο» στο ραντεβού Κατρούγκαλου με τους δανειστές - Στριμωγμένη η κυβέρνηση

Με φόντο τις απεργιακές κινητοποιείς που παρέλυσαν την Πέμπτη (4/2) ολόκληρη την χώρα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με το κουαρτέτο των θεσμών.

Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι θα βρεθεί μια ρεαλιστική λύση καθώς από την πλευρά των δανειστών πως δεν τέθηκε ζήτημα μείωσης των κύριων συντάξεων, κάτι όμως που ακούγεται έντονα πως είναι στην ατζέντα των δανειστών και έχει ήδη τεθεί προς συζήτηση.

Στην συνάντηση με τους θεσμούς, εκτός από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλο, παρόντες ήταν και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, που κράτησε τουλάχιστον τρεις ώρες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερα σκληρή διαπραγμάτευση», ενώ ο ίδιος συμπλήρωσε πως «προωθήσαμε δικά μας ζητήματα καθώς είχα ζητήσει να μας θέσουν γραπτά όλα τα επιμέρους θέματα».

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε πως έγινε επεξεργασία όλου του νόμου για το Ασφαλιστικό και συνέχισε λέγοντας, «Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα με τα τεχνικά κλιμάκια για να έχουμε όσο γίνεται συντομότερα την ψήφιση του νομοσχεδίου. Έχουμε διάλογο με την κοινωνία και οι δανειστές επιφυλάχθηκαν να μας δώσουν γνώμη για όλα τα ανοιχτά θέματα».

«Είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να βρούμε λύση καθώς δεν τέθηκε ποτέ θέμα μείωσης συντάξεων. Βγάλαμε όλα τα μικρά πράγματα και συζητήσαμε τα μεγάλα όπως την εθνική σύνταξη, αν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, την 15ετία και τις εισφορές», κατέληξε.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, οι εκπρόσωποι των θεσμών πραγματοποίησαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Σχετικές ειδήσεις