ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρος εισοδήματος: Από Μάιο θα μας... καλεί το Taxisnet να πληρώvουμε!

Φόρος εισοδήματος: Από Μάιο θα μας... καλεί το Taxisnet να πληρώvουμε!

Από τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει φέτος η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, ενώ έως το τέλος Φεβρουαρίου, σχεδιάζεται να ανοίξει η πύλη του ΤΑΧΙS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και την πληρωμή του φόρου.

Από φέτος, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 5 μηνιαίες δόσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι αλλά και να εξομαλυνθεί η ροή είσπραξης των εσόδων στα ταμεία του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι έως και πέρυσι η πληρωμή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας καταβαλλόταν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Μέχρι να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει διευθετήσει δύο σημαντικές εκκρεμότητες οι οποίες αφορούν αφορούν διευκρινίσεις για τον τρόπο δήλωσης του Συμφώνου Συμβίωσης, καθώς και την απαλλαγή από τα τεκμήρια φοιτητών και ανέργων με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Οι δύο αυτές διατάξεις αφορούν προτεραιότητες του υπουργείου για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να ανοίξει για τους φορολογούμενους η εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Σχετικές ειδήσεις