ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια ελάφρυνση χρέους; Νέα μέτρα ζητά ο Ντράγκι!

Ποια ελάφρυνση χρέους; Νέα μέτρα ζητά ο Ντράγκι!

Τη λήψη νέων μέτρων προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι για να γίνει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας.

Μετά τις διαρροές από κύκλους του ΔΝΤ και το άρθρο του εκπροσώπου του Ταμείου Πολ Τομσεν για νέα μέτρα που θα απαιτηθούν, σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου ήρθε και ο ισχυρός Τραπεζίτης να επιβεβαιώσει ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί σε επίσημο επίπεδο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, ο κ. Νράγκι τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα στην ακρόασή μου ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και οι ηγέτες της Ευρωζώνης αναγνώρισαν αυτές τις ανησυχίες, ιδιαίτερα με το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου 2015», ανέφερε.

«Εξέφρασαν, επίσης, τη βούλησή τους να εξετάσουν, εάν είναι αναγκαίο, πιθανά πρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους μετά από μία επιτυχή πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος», συμπλήρωσε.

Στην ίδια απάντηση, ανέφερε ότι θα ήταν καλό να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις