ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αντιπρόταση της κυβέρνησης στους αγρότες - Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Τσίπρα

Η αντιπρόταση της κυβέρνησης στους αγρότες - Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Τσίπρα

Νέα πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν για την Κυριακή οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

Παράλληλα, συγκαλούν για αύριο στις 4 το απόγευμα σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας στο μπλόκο, για ανταλλαγή απόψεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που επηρεάζουν άμεσα όλες τις κοινωνικές ομάδες, ενώ τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα..

Tην ίδια ώρα η κυβέρνηση εξετάζει βελτιωτικές προτάσεις. Η αντιπρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους.

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα και πάντως μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να οριστικοποιηθούν οι βελτιωτικές προτάσεις που θα μπουν από την κυβέρνηση στο τραπέζι του διαλόγου την προσεχή Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως γράφουν «Τα Νέα» μελετάται συντελεστής εισφοράς 10% στο εισόδημά τους για το 2017-2018, συντελεστής 15% για την περίοδο 2019-2020 και συντελεστής 20% το 2021.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά προβλεπόταν εισφορά 14% το 2017, 17% το 2018 και 20% το 2019.

Σχετικές ειδήσεις