ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτίου: Ανάσα για τους χιλιάδες ανασφάλιστους η δωρεάν περίθαλψη

Φωτίου: Ανάσα για τους χιλιάδες ανασφάλιστους η δωρεάν περίθαλψη

Ιδιαίτερα σημαντική πράξη, που θα δώσει ανάσα και ελπίδα σε χιλιάδες ανασφάλιστους Έλληνες, χαρακτηρίζει τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή τους κάλυψη, με δηλώσεις της στο "Πρακτορείο 104,9 FM", η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας - αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, επισήμανε ότι το κορυφαίο κομμάτι του νομοσχεδίου, με τίτλο "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις", που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, αφορά την υγεία και ειδικότερα τα μέτρα για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

"Απαντάμε και θεσμοθετούμε μία από τις βασικές μας υποσχέσεις, που ήταν ότι θα καλυφθούν υγειονομικά οι ανασφάλιστοι.

Τους καλύπτουμε και ιατροφαρμακευτικά, αλλά και νοσοκομειακά" είπε η κ. Φωτίου, υπογραμμίζοντας ότι η εφαρμογή του μέτρου θα υποστηριχτεί και με τις πρώτες, ύστερα από πέντε χρόνια, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Ακόμα, χαρακτήρισε σημαντική παρέμβαση στην πάταξη των φαινομένων χρηματισμού την "on line" σύνδεση των νοσοκομειακών χειρουργείων, προκειμένου να ελέγχονται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Η κ. Φωτίου, αναφέρθηκε επίσης και στη λειτουργία των λεγόμενων "Κέντρων Κοινότητας", τα οποία θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά σε 250 μεγάλους Δήμους όλης της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται για όλα τα θέματα κοινωνικής προστασίας και να πληροφορούνται για όλα τα προγράμματα απασχόλησης.

Αναφερόμενη στα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κ. Φωτίου υπενθύμισε ότι, σήμερα, οι κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα φθάνουν σε ποσοστό 2,2% του ΑΕΠ, όταν στην Ευρώπη των 28 κρατών - μελών ο μέσος όρος είναι διπλάσιος (4,1%) και χαρακτήρισε μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης το γεγονός ότι το 50% των ελληνικών νοικοκυριών βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο φτώχειας.

Αναφερόμενη στις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω της ψήφισης του νομοσχεδίου, είπε ότι αποτελούν ενδείξεις ενός άλλου ύφους εξουσίας και διακυβέρνησης. "Θέλουμε να επιταχύνουμε πράγματα της καθημερινότητας, να άρουμε δυσλειτουργίες, να μπορέσουμε να ανοίξουμε μικρές ανάσες παντού" κατέληξε η κ. Φωτίου.

Σχετικές ειδήσεις