ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιόρλας: Οι ιδιωτικοποιήσεις έπρεπε να γίνουν έτσι κι αλλιώς

Πιτσιόρλας: Οι ιδιωτικοποιήσεις έπρεπε να γίνουν έτσι κι αλλιώς

Απαραίτητη προϋπόθεση για περάσει η οικονομία σε φάση ανάπτυξης, είναι να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ κάνουν μια δύσκολη προσπάθεια να προχωρήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο ούτως ή άλλως, και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετώπιζε προβλήματα στο γενικότερο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, και όχι στην κοινωνία, και επομένως είναι λογικό να αντιμετωπίζει κάποιες παραφωνίες», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα», ο κ. Πιτσιόρλας.

Αναφερόμενος στη σύμβαση παραχώρησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε πως «προχθές υπήρξε μια απόφαση του ΔΣ του αεροδρομίου, σε απάντηση της επιστολής που είχε στείλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποδέχεται την διαπραγμάτευση για την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης».

Για το Ελληνικό είπε πως «είμαστε σε φάση διαπραγματεύσεων με τους επενδυτές για βελτιώσεις στην υπάρχουσα σύμβαση, και έχουμε στόχο να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις μέσα στον Απρίλιο και να γίνει μια συνεννόηση για να προχωρήσει η αδειοδότηση και υλοποίηση αυτού του έργου». «Οι γύρω Δήμοι είναι θετικοί και μετέχουν σ' αυτή τη συζήτηση. Θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο να ολοκληρωθεί αυτή η φάση των διαπραγματεύσεων. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 40.000 νέες θέσεις εργασίας», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο λιμάνι του Πειραιά τόνισε: «Σ' αυτή τη φάση έχουμε στείλει τον φάκελο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και γίνεται ο έλεγχος νομιμότητας όλων των διαδικασιών. Από τη στιγμή που θα έχουμε την απόφασή του, θα προχωρήσουμε στην υπογραφή αυτής της σύμβασης και θα έλθει στη Βουλή. Εκκρεμεί και η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο Πειραιάς θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ και την απασχόληση και την οικονομία».

Σχετικές ειδήσεις