ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα οι δανειστές

Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα οι δανειστές

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε σήμερα, Κυριακή (06/03/2016) ότι την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία που θα επιτρέψει την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στον Μάρτιο, μετά από στενή συνεργασία με τις τεχνικές ομάδες των θεσμών τις τελευταίες εβδομάδες».

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι παραμένουν ανοικτά τα δύο ακανθώδη ζητήματα που αφορούν στο ποσοστό αναπλήρωσης και της εθνικής σύνταξης αντίστοιχα.

«Η ελληνική πλευρά επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει για μη μείωση των κύριων συντάξεων και για διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Η κυβέρνηση επιμένει σε μία μεταρρύθμιση με “κοινωνικό πρόσημο”», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τον ρόλο του ΔΝΤ, ο ίδιος είπε πως «η κυβέρνηση δεν βρίσκεται υπό τόσο μεγάλη πίεση, καθώς σήμερα δεν είναι η ίδια απομονωμένη, αλλά το Ταμείο» και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουν διαφορετικές θέσεις από τους ευρωπαίους εταίρους και θα πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να μην εμποδιστεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη τοποθέτησή του, ότι είναι κομμουνιστής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι περήφανος που ανήκω στην κυβέρνηση, καθώς προστατεύει τα αδύναμα και τα φτωχά στρώματα».

Όσον αφορά, τέλος στις λαϊκές αντιδράσεις για τις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, υποστήριξε ότι αυτοί που ακόμα διαμαρτύρονται είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες που «έχουν πολλά και δεν θέλουν να δώσουν ένα μικρό μέρος για το ασφαλιστικό».

Σχετικές ειδήσεις