ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προσδοκίες μείωσης της παραγωγής πετρελαίου ανεβάζουν τις τιμές

Οι προσδοκίες μείωσης της παραγωγής πετρελαίου ανεβάζουν τις τιμές

Αύξηση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, μετά την πτώση τους στην τελευταία συνεδρίαση. Η σημερινή αύξηση των τιμών αποδίδεται στις προσδοκίες μείωσης της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου, εξαιτίας της οικονομικής πίεσης που δέχονται οι πετρελαϊκές εταιρίες στις ΗΠΑ, ενώ τα αμερικανικά αποθέματα παρουσιάζονται λιγότερο αυξημένα από τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Η τιμή του βαρελιού για το αμερικανικό αργό, στα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης καταγράφηκε στα 36,86 δολ το βαρέλι, αυξημένη κατά 52 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο.

Το πετρέλαιο τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκε στα 39,13 δολ το βαρέλι σημειώνοντας αύξηση 39 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο. Η αύξηση αυτή σημειώνεται, ενώ οι τιμές του πετρελαίου είχαν μειωθεί κατά περίπου 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα στοιχεία για την πορεία των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων που δημοσιοποίησε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, κατά 1,5 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Η αύξηση αυτή είναι κατά περίπου 50% μικρότερη από την αύξηση που ανέμεναν οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου. Τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για την πορεία της παραγωγής, αλλά και των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα, με την τάση αύξησης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου να συνεχίζεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας στις εταιρίες παραγωγής πετρελαίου από απολιθώματα οξύνεται στις ΗΠΑ, με την εταιρία Linn Energy να θεωρεί αναπόφευκτη την πτώχευσή της, εξαιτίας της αδυναμίας της ν' αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της, μετά την πτώση των διεθνών τιμών, σε ποσοστό 70%, από τα μέσα του 2014.

Σχετικές ειδήσεις