ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναντήσεις ΣΕΒ με τον Σόιμπλε και κυβερνητικούς της Καγκελαρίας

Συναντήσεις ΣΕΒ με τον Σόιμπλε και κυβερνητικούς της Καγκελαρίας

Με τον υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, καθώς και με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Καγκελαρίας και του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Βερολίνο ο πρόεδρος και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ.κ. Θεόδωρος Φέσσας και Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Όπως έγινε γνωστό από τον Σύνδεσμο, η συνάντηση είχε προγραμματισθεί από καιρό και εντάσσεται σε σειρά επαφών που πραγματοποιεί ο ΣΕΒ με θεσμικούς παράγοντες ευρωπαϊκών χωρών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο μεταξύ άλλων την προσέλκυση επενδύσεων.

Στις συναντήσεις στο Βερολίνο παρουσιάσθηκαν οι εκτιμήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μόλις αποκατασταθεί το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, και τονίσθηκε ότι «η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, για ένα πιο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας».

Σχετικές ειδήσεις