ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές υποσχέθηκε ο Τσακαλώτος

Κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές υποσχέθηκε ο Τσακαλώτος

Σχέδιο νόμου για την επέκταση και τα κίνητρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με τις υπέρογκες χρεώσεις των διατραπεζικών συναλλαγών, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως και στο συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρξει καλύτερη ισορροπία όταν θα αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών με τις τράπεζες γι αυτό και εξήγησε εντός του επόμενου δεκαημέρου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζονται τα κίνητρα για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

«Για μας αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το πλαστικό χρήμα είναι ο βασικός τρόπος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή ενός τμήματος της φοροδιαφυγής.

Αλλά νομίζω ότι θα έχει και αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στην άμβλυνση αυτού του θέματος που θίγεται» είπε ο κ. Τσακαλώτος προς τον ερωτώντα βουλευτή.

Ο κ. Κεγκέρογλου, ρώτησε εξάλλου τον υπουργό πότε θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα ο κανονισμός για το πλαφόν στις συναλλαγές και εάν προτίθεται να θέσει πλαφόν στα διατραπεζικά εμβάσματα με τα οποία - όπως είπε χαρακτηριστικά - «σήμερα γίνεται κλοπή του χρήματος των καταναλωτών, της επιχείρησης και του πολίτη που θέλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».

Ο κανονισμός εφαρμόζεται, ενημέρωσε ο κ. Τσακαλώτος προσθέτοντας πως αν εφαρμόζεται καλά θα είναι σε θέση να δώσει στοιχεία σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα, οπότε θα έχει υλοποιηθεί το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο ηλεκτρονικών χρεώσεων που θα ελέγχει αν εφαρμόζεται κανονικά και σωστά ο κανονισμός στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις