ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό: Μετά την Ανάσταση έρχεται η …σταύρωση των φορολογουμένων

Φορολογικό: Μετά την Ανάσταση έρχεται η …σταύρωση των φορολογουμένων

Μετά το Πάσχα θα έρθει βαρύς λογαριασμός στους πολίτες, καθώς δεν είναι μόνο οι υποχρεώσεις με το φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης τις οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, είναι και το νέο «τσουνάμι» στα ..κάτισχνα πορτοφόλια των Ελλήνων το οποίο σχεδιάζεται, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

«ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΣΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο εξαιτίας της νέας φορολογικής κλίμακας που θα πλήξει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.

Οι πολίτες, που έτσι κι αλλιώς έχουν μηδαμινή δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους και τα «φέσια» στο Δημόσιο συνεχώς αυξάνονται, θα πρέπει να πληρώσουν:

Την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία πλέον θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένη για όλα τα εισοδήματα άνω των 18.000 ευρώ. Ωστόσο, όσο η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και το ΔΝΤ συνεχίζει να πιέζει για ακόμα πιο «άγρια» μέτρα, πιθανόν να επηρεάσει ακόμα πιο χαμηλά εισοδήματα.

Το νέο «άχθος» που θα κουβαλήσουν οι φορολογούμενοι είναι οι επερχόμενοι φόροι στα καύσιμα και κυρίως στο πετρέλαιο κίνησης.

Επίσης, θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβαρυνθούν με «χαράτσια» τα κινητά τηλέφωνα και η συνδρομητική τηλεόραση.

Το β’ εξάμηνο του 2016 είναι η περίοδος που στέλνονται τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2015.
Οι πολίτες θα πρέπει να εξοφλήσουν το φόρο είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Το «μάρμαρο» πέφτει και πάλι σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

Ο φόρος που «στοιχειώνει» τα πορτοφόλια εκατομμυρίων Ελλήνων θα σταλεί και φέτος: Ο ΕΝΦΙΑ. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης, το άδικο χαράτσι όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά διατηρήθηκε προκειμένου να εισρέει ζεστό χρήμα στα άδεια δημόσια ταμεία.

Σχετικές ειδήσεις