ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Capital controls: Την σταδιακή άρση τους μετά την αξιολόγηση ανακοίνωσε ο Χουλιαράκης

Capital controls: Την σταδιακή άρση τους μετά την αξιολόγηση ανακοίνωσε ο Χουλιαράκης

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αμέσως μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης θα ακολουθήσει σταδιακή άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης εκτιμά πως από το καλοκαίρι του 2016 η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να προβλέψει ότι αυτοί οι ρυθμοί «θα παραμείνουν υψηλοί» και τα επόμενα χρόνια!

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - θα δοθούν στη δημοσιότητα την Πέμπτη (31/03/2016) - στα οποία περιλαμβάνεται, όπως ο ίδιος είπε, η εκτίμηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 θα είναι στο 0,2% του ΑΕΠ ή 880 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου για έλλειμμα 0,25% που όριζε ο προϋπολογισμός.

Κατά τον Γιώργο Χουλιαράκη τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο του 2015 «εφαρμόζονται αποτελεσματικά» και ενδεχομένως αυτό να αποτελέσει βάση για λήψη λιγότερων μέτρων για το 2017 και 2018.

Είπε και κάτι άλλο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ότι δηλαδή «αν η πορεία των εσόδων είναι καλύτερη από εκείνη που έχει προβλεφθεί, τότε αρκετά από τα μέτρα προσαρμογής θα νομοθετηθούν, αλλά δεν θα υλοποιηθούν». Πάντως, το πώς θα γίνει αυτό είναι ένα θέμα…

Σχετικές ειδήσεις