ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό: «Αφαίμαξη» δίχως τέλος από τους φόρους – Το 60% των μισθών πάει σε χαράτσια

Φορολογικό: «Αφαίμαξη» δίχως τέλος από τους φόρους – Το 60% των μισθών πάει σε χαράτσια

Ένα βαρέλι δίχως πάτο θυμίζει το φορολογικό σύστημα και διαρκώς η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη. Οι εξαγγελίες της πρώτης αριστερής κυβέρνησης για δικαιότερη φορολόγηση των εξαντλημένων από τα χαράτσια μεσαίων στρωμάτων έπεσαν στο κενό και η εύκολη λύση της οικονομικής αφαίμαξης μισθωτών και συνταξιούχων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα οι μισθοί να ...εξανεμίζονται.

ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - Η ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ….ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», περισσότερος από το μισό μέσο μισθό των εργαζομένων «ξοδεύεται» σε εισφορές και φόρους.

Οι επερχόμενες δε αλλαγές στο ασφαλιστικό και η συζητούμενη μείωση του αφορολόγητου, αναμένεται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη δυσχερέστατη κατάσταση των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, με τις νέες επιβαρύνσεις τα 6 στα 10 ευρώ κάθε μισθού θα πηγαίνουν για φόρους και χαράτσια.

Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2014, ένας εργαζόμενος με δυο παιδιά πλήρωνε σε φόρους και εισφορές το 43,4% του μισθού του.

Δύο χρόνια μετά, και ενώ πλέον τη διακυβέρνηση έχει αναλάβει το κόμμα που υποσχόταν να «ανακουφίσει» τα μεσαία εισοδήματα από τις διαρκείς «φοροεπιδρομές», η «αφαίμαξη» είναι βαρύτερη, καθώς πλέον – όπως όλα δείχνουν- όλα τα εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο.

Εξίσου οδυνηρές για την τσέπη των εργαζομένων θα είναι οι επιβαρύνσεις λόγω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Βάσει των όσων αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει αύξηση των εισφορών κατά μια ή ακόμη και κατά μισή μονάδα, καθώς διαφορετικά δεν καλύπτεται το έλλειμμα του ΕΤΕΑ, το όποιο ως το 2024 αναμένεται να εκτοξευθεί.

Σχετικές ειδήσεις