ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Τι ζητούν οι δανειστές για τα «κόκκινα» δάνεια

Σταθάκης: Τι ζητούν οι δανειστές για τα «κόκκινα» δάνεια

Ακόμη υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών (κυβέρνηση – δανειστών), όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα κλείσει η συμφωνία. Και αυτό θα συμβεί μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα, εκτιμά ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι από τα 5,4 δισ. ευρώ που είναι τα μέτρα που έχουν αποδεχθεί και οι δύο πλευρές, τα 3,6 θα εφαρμοστούν άμεσα. Τα υπόλοιπα 1,8 δισ. θα είναι οι έμμεσοι φόροι και θα εφαρμοστούν το 2018.

«Τη Δευτέρα ξεκινάμε έναν ακόμα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, τώρα είμαστε κοντά σε ορισμένα θέματα και υπάρχει σε απόσταση σε άλλα. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τι θα γίνει με τα «κόκκινα» δάνεια;

Για το θέμα, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι ακόμη υπάρχει «απόσταση» καθώς οι δανειστές έχουν θέσει επιπλέον ζητήματα.

«Εμείς έχουμε υψηλότατο βαθμό προστασίας για τα στεγαστικά, την μικρομεσαία επιχείρηση κτλ. Οι δανειστές απαιτούν απελευθέρωση όλων των δανείων. Έχουμε ψηφίσει από τον Δεκέμβριο, ότι οι εταιρίες έχουν πολύ αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης. Μπορεί να γίνει μόνο από την Τράπεζα της Ελλάδος. Θα δοθούν άδειες, πολύ λίγες με πολύ αυστηρό πλαίσιο από την ΤτΕ», είπε ο Γιώργος Σταθάκης.

Σχετικές ειδήσεις