ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιολόγηση: Έρχεται «τσουνάμι» φόρων – Δείτε τι θα πληρώσουμε

Αξιολόγηση: Έρχεται «τσουνάμι» φόρων – Δείτε τι θα πληρώσουμε

«Βρόγχος» για τους πολίτες που επί έξι χρόνια πληρώνουν το «μάρμαρο» των μνημονίων και των αποτυχημένων δημοσιονομικών πολιτικών θα γίνουν τα νέα μέτρα, τα οποία θα φέρει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ – ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Στο τραπέζι των συζητήσεων με τους Θεσμούς έχουν πέσει ουκ ολίγα νέα μέτρα που αφορούν στο φορολογικό, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στην πολυετή αφαίμαξη την οποία υφίστανται οι Έλληνες , χωρίς αντίκρισμα και χωρίς να βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ.

Εκτός από τα φορολογικά μέτρα, όπως φαίνεται θα προχωρήσουν και οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες του Δημοσίου, προκειμένου να γίνεται η είσπραξη των – αβάσταχτων – φόρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έρχεται μείωση του αφορολόγητου. Σήμερα, το αφορολόγητο όριο είναι στα 9.550 ευρώ , ενώ η πρόταση των θεσμών είναι λίγο πάνω από 8.000 ευρώ και της κυβέρνησης 9.090.

Οι δανειστές απαιτούν επίσης και ταχύτερη απόδοση του ΦΠΑ καθώς και «κλείσιμο» όλων των παραθύρων για τη μη απόδοσή του.

Μια ακόμα παράλογη απαίτηση, τη στιγμή μάλιστα που τα φέσια στη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στις ΔΕΚΟ από το 13% στο 23%.

Για να μην ισχύσει αυτό, η ελληνική πλευρά «παζαρεύει» την αύξηση του φόρου σε καύσιμα, ποτά και συνδρομητική τηλεόραση.

Ακόμη, αναμένεται νέα αύξηση στις φορολογικές κλίμακες, ώστε να τελικά δεν θα απομείνει τίποτα στα εισοδήματα των Ελλήνων

Ακόμη, μελετώνται νομικές αλλαγές προκειμένου να γίνονται ταχύτερα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων όσων χρωστούν στο δημόσιο το δημόσιο

Σχετικές ειδήσεις