ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η λύση για την Ελλάδα συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η λύση για την Ελλάδα συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι

Σαφές μήνυμα προς την ελληνική πλευρά απέστειλε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, λέγοντας πως «η λύση για την Ελλάδα είναι αυτή που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι».

Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Αθήνας να προωθήσει τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό και φορολογικό, σημειώνοντας με νόημα ότι «ο καθένας που συμμετέχει σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις πρέπει να ξέρει από μόνος του πώς προωθεί τα συμφέροντά του καλύτερα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μία «σωστά ολοκληρωμένη αξιολόγηση», προσθέτοντας ότι «κάναμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, αυτή έχει καταγραφεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος, και εκεί έχει καταγραφεί ότι πρέπει να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος».

Όσον αφορά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων λόγω της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο Γιέγκερ εξέφρασε την ελπίδα «οι δύο πλευρές να αξιοποιήσουν το κενό και να συνεχίσουν να εργάζονται στο παρασκήνιο για λύση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κ.κ. Σόιμπλε και Τσακαλώτος σίγουρα θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου, σπεύδοντας να επαναλάβει ότι «αυτό που ισχύει είναι αυτό που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι».

Σχετικές ειδήσεις