ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα έκτακτη συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου

Νέα έκτακτη συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου

Νέα έκτακτη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ θα έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η είδηση έγινε γνωστή μετά το πέρας της συνομιλίας του Ελληνα υπουργού με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις ενώ ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις που ρωτήθηκε από το Real.gr, έξω από την έδρα του ΔΝΤ, σχετικά με τη δεύτερη συνάντηση Λαγκάρντ-Τσακαλώτου, μέσα σε 24 ώρες, δήλωσε άγνοια.

Νωρίτερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε στην Ουάσιγκτον χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις επαφές που είχε με τις ελληνικές αρχές στις ΗΠΑ.

Η Λαγκάρντ είπε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα είπε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «όλες οι δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία χώρα.

Tην ίδια ώρα δημοσιεύματα σκιαγραφούν με γκρίζα χρώματα τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ λέγοντας πως ποτέ δεν ήταν τόσο τεταμένες λόγω του ελληνικού ζητήματος. Στο μεταξύ γίνονται προσπάθειες προσέγγισης εν μέσω σεναρίων για πιθανή ελάφρυνση του χρέους, γράφει η DW.

Oπως ανέφερε μάλιστα η Handelsblatt πριν ξεκινήσουν οι επαφές στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου οι σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών δεν ήταν ποτέ χειρότερες. Από τις πηγές της στις Βρυξέλλες η εφημερίδα, σύμφωνα με τη DW, μετέφερε ένα κλίμα οργής και έκανε λόγο ακόμη και για εκβιασμό, δεδομένου ότι η γερμανική βουλή επέμενε στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σχετικές ειδήσεις