ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: H απεργία στο Κουβέιτ μείωσε την παραγωγή και ώθησε τις τιμές

Πετρέλαιο: H απεργία στο Κουβέιτ μείωσε την παραγωγή και ώθησε τις τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Κουβέιτ, με άμεση συνέπεια την ουσιαστική μείωση της ημερήσιας παραγωγής του πετρελαίου που παράγει η χώρα.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η μείωση της παραγωγής πετρελαίου στο Κουβέιτ είναι πρόσκαιρη και η παραγωγή θ' ανακάμψει, οπότε, οι επενδυτές θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την υπερπροσφορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, έναντι της χαμηλής ζήτησης.
Η απεργία των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Κουβέιτ μείωσε την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της χώρας, στα 1,1 εκατ βαρέλια ημερησίως, έναντι ημερήσιας παραγωγής 2,8 εκατ βαρελιών.
Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 43,04 δολ το βαρέλι, αυξημένες κατά 13 σεντς, από το τελευταίο κλείσιμο.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 8 σεντς στα 39,86 δολ το βαρέλι.
Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι της πετρελαϊκής βιομηχανίας στο Κουβέιτ, δηλώνουν ότι θα αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου παρά την απεργία, προσφεύγοντας στα δικαστήρια, αλλά και αξιοποιώντας τα πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας. Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση του Κουβέιτ, θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εργαζόμενους, προκειμένου να ομαλοποιήσει άμεσα την πορεία των πετρελαϊκών εξαγωγών της.

Σχετικές ειδήσεις