ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θα υπάρξει συμφωνία για το αμερικανικό χρέος»

«Θα υπάρξει συμφωνία για το αμερικανικό χρέος»
Επιχειρώντας να καθησυχάσει τους εταίρους των ΗΠΑ, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να εκφράσει σήμερα στο Χονγκ Κονγκ την...

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τους εταίρους των ΗΠΑ, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να εκφράσει σήμερα στο Χονγκ Κονγκ την πεποίθησή της ότι θα υπάρξει συμφωνία στην Ουάσινγκτον για το αμερικανικό χρέος.

"Γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό είναι σημαντικό για μας και για σας. Πιστεύω ότι το Κογκρέσο θα πετύχει συμφωνία για το όριο του χρέους και ότι στη συνέχεια θα συνεργαστεί με τον πρόεδρο Ομπάμα για τα μέτρα που θα βελτιώσουν μακροπρόθεσμα τις δημοσιονομικές προοπτικές", τονίζει η Κλίντον σε ομιλία την οποία πρόκειται να εκφωνήσει σε συνάντηση επιχειρηματιών στο Χονγκ Κονγκ, το κείμενο της οποίας δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία το Σαββατοκύριακο για το ζήτημα του ορίου του χρέους προκαλώντας την αρνητική αντίδραση των αγορών τη Ασίας.