ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζικά κατασχετήρια για οφειλές προς το Δημόσιο

Μαζικά κατασχετήρια για οφειλές προς το Δημόσιο

Κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο, στέλνονται πλέον μαζικά.

Ενδιεκτικό είνα ότι τον Μάρτιο έγιναν 28.000 κατασχέσεις έναντι 22.000 τον Φεβρουάριο 15.000 τον Ιανουάριο από μόλις 1.700 πέρυσι το Νοέμβριο.

Τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών συνεπικουρεί η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής τους, μέσα από το Μητρώο των Καταθέσεων, που επιτρέπει στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθετών σε όλες τις τράπεζες.

Ο αριθμός των κατασχέσεων που τελικά εκτελείται υπολείπεται κατά πολύ των εντολών για κατάσχεση που αποστέλλονται καθημερινά καθώς πολλοί καταθέτες διατηρούν στους λογαριασμούς τους πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που ορίζει η εντολή κατάσχεσης, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ακόμα και μηδενικό υπόλοιπο.

Μεταξύ των φορέων που προχωρούν, σύμφωνα με την Καθημερινή, στις μαζικές κατασχέσεις είναι εκτός από την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δήμοι που στέλνουν κατασχετήρια ακόμη και για μικροποσά.

Ο ακατάσχετος λογαριασμός

Ακατάσχετος είναι ο λογαριασμός που έχει δηλωθεί ως μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός και μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% των χρημάτων, ενώ από τα 1.500 ευρώ και πάνω μπορεί να κατασχεθεί εξ ολοκλήρου.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr