Βενιζέλος: Ζητά τη στήριξη του ΔΝΤ

Βενιζέλος: Ζητά τη στήριξη του ΔΝΤ
Χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη δέσμευση του ΔΝΤ τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύντομο χαιρετισμό...

Χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη δέσμευση του ΔΝΤ τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύντομο χαιρετισμό του σε στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών στην Ουάσινγκτον. Ο υπουργός Οικονομικών ολοκλήρωσε και συνάντηση με την πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ, ενω νωρίτερα συνομίλησε με τον Ομόλογό του όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η συνάντηση με τη Λαγκάρντ

Μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κα. Κριστίν Λαγκάρντ. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και μακρά συνάντηση εργασίας με την κ. Λαγκάρντ, την νέα Γενική Διευθύντρια και το επιτελείο της. Μιλήσαμε για όλα τα θέματα. Η στάση του ΔΝΤ είναι πολύ θετική, βεβαίως όλα εξαρτώνται από εμάς. Όλα εξαρτώνται από τη δική μας ικανότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και να καταγράψουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εάν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και παρουσιάζουμε αποτελέσματα, το ΔΝΤ και η διεθνής κοινότητα θα στηρίξουν και θα στηρίζουν την Ελλάδα, έως ότου αποκαταστήσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία και ανεξαρτησία, έως ότου κατακτήσει τη θέση που αναλογεί στην ιστορία και τις ικανότητες του ελληνικού έθνους. Υπό την έννοια αυτή, η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη και υποστηρικτική».

Περισσότερα στο newscode.gr