ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΤΕ: Παρακολουθούμε στενά το θέμα της επιπλέον φορολόγησης

ΟΤΕ: Παρακολουθούμε στενά το θέμα της επιπλέον φορολόγησης

«Κατανοούμε την ανάγκη για αύξηση των δημοσίων εσόδων αλλά ανησυχούμε για την επιβολή επιπλέον φόρων και την περαιτέρω πίεση που θα ασκήσει στον κλάδο» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2016.

Του Δημήτρη Μαλλά

Ο κ. Τσαμάζ, αναφερόταν στις πληροφορίες που θέλουν το κυβερνητικό επιτελείο να ετοιμάζεται, πέραν της αύξησης κατά μίας ποσοστιαίας μονάδας του συντελεστή ΦΠΑ, να επιβάλλει τέλος στις ευρυζωνικές συνδέσεις αλλά και στις συνδέσεις της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΤΕ, ένας λόγος που υπήρξε πτώση στα έσοδα του ομίλου, ιδίως όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία, ήταν και η πίεση που υπάρχει στις καταναλωτικές δαπάνες που οδηγεί σε μείωση της χρήσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

«Παρακολουθούμε στενά το θέμα της επιπλέον φορολόγησης» επεσήμανε ο γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών θεμάτων του ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί σε τι βαθμό θα επηρεαστεί η ζήτηση από τη λήψη των φορολογικών μέτρων που συζητιούνται.

Σχετικές ειδήσεις