ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θέλει να... πει το ΔΝΤ; Τόμσεν αντί Λαγκάρντ στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας

Τι θέλει να... πει το ΔΝΤ; Τόμσεν αντί Λαγκάρντ στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας

Τον Πολ Τόμσεν και όχι την Κριστίν Λαγκάρντ θα «αντιμετωπίσει» η αποστολή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας (9/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσινγκτον, η διευθύντρια του ΔΝΤ δεν θα δώσει τελικά το «παρών» στη συνεδρίαση των Βρυξελλών, ενώ το Ταμείο θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματός του, Πολ Τόμσεν.

Κάτι που για πολλούς, όχι μόνο προμηνύει ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία, αλλά θα στείλει σαφές μήνυμα τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς τους υπόλοιπους Θεσμούς, «υπενθυμίζοντας» την αδιάλλακτη στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα του Eurogroup της 9ης Μαΐου, τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης θα απασχολήσει αποκλειστικά το ελληνικό ζήτημα και η πορεία των διαπραγματεύσεων.

Και μπορεί τίποτα να μην δείχνει οριστική συμφωνία καθώς οι ελπίδες μάλλον εναποθέτονται στο επόμενο Eurogroup (24 Μαΐου), ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί επίσημα επί τάπητος σε τέτοιο επίπεδο η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία σε συνδυασμό με πακέτο μέτρων θα απελευθερώσει τη σωτήρια δόση, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σχετικές ειδήσεις